Voorgerecht
4 personen

Kaviaar op blini's


Ingredienten

20 g Asetra kaviaar (Iraans)

20 g Keluga kaviaar (Chinees)

20 g Perla kaviaar (Italiaans)

125 ml crème fraiche

20 blini's

 

We zijn speciaal naar Den Haag geweest om bij het House of Caviar onze kaviaar te kunnen kopen. In tegenstelling tot de informatie van de verkoper die we speciaal daarvoor hadden gebeld bleek deze echter gesloten te zijn. Gelukkig was er nog een dependance in de Bijenkorf met een even groot assortiment en waar we geholpen werden door een vriendelijke verkoopster.

De kaviaar die we kochten was allemaal van gekweekte vis.

60 gram kaviaar is voor vier mensen een prima hoeveelheid. Van elk type konden we allemaal een paar blini's (dun gesmeerd) en een paar hapjes rechtstreeks van de hand nemen.

De blini's dun besmeren met crème fraiche en daarna voorzien van een dun laagje kaviaar is super. Ook rechtreeks van de hand is erg lekker, de smaakbeleving is dan echter heel anders omdat je minder massa in je mond hebt. Allebei is aan te raden.

 

De Keluga was voor Jeroen en Erik de lekkerste, voor Joost en mij was het de Asetra.

 

We dronken er een lekker koude Stolichnaya wodka bij