Voorgerecht
4 personen

Jacobsmossel met zeekraal


Zeekraal, 2 ons

Een ui, gesnipperd

12 Sint Jacobsmosselen

8 radijsjes

 

Het gerecht is zeer simpel en kan zelfs met diepvries Jacobsmosselen.

Een uitje snipperen en zachtjes fruiten in boter. Daarna ca. 2 ons zeekraal toevoegen (voor vier personen) en 5 minuten mee laten bakken. De zeekraal opzij schuiven en de Jacobsmosselen even aanbakken aan twee zijden. Dit moet kort want anders worden ze taai.

De zeekraal met ui over de borden verdelen en de Jacobmosselen aan één kant erop leggen. Aan de andere zijde gehalveerde radijsjes op de zeekraal leggen.

Ik heb er een cranberry-noten brood bij geserveerd wat licht zoet is en goed paste bij de zilte zeekraal.

 

Wegens de verjaardag van Joost is bij dit gerecht een champagne geserveerd (die had hij zelf meegenomen) en wel een lekkere Piper-Heidsieck, brut.

 

Bron:

Het voorgerecht (zonder de radijs toevoeging) komt van onderstaande webstek, even als de foto van het gerecht.

http://ministerieetenendrinken.web-log.nl/ministerieetenendrinken/2008/02/jacobsmossel-en.html

Het combineren van vis en radijs is van Harold McGee. In zijn boek “Over Eten En Drinken” verteld hij dat sommige smaken zeer goed te combineren zijn terwijl dat niet voor de hand ligt.