Voorgerecht
4 personen

Herfstsalade met gerookte eend, pompoen en gefrituurde risotto


Ingrediënten

300 gram salade (ik mengde spinazie, eikenbladsla en rucola)

halve flespompoen

2 rode pepers, fijngesneden

Japanse kruidenmix (Jonnie Boer)

5 tenen knoflook

200 gram gerookte eendenborst

handvol druiven

restant van de risotto (in mijn geval bospaddenstoelen)

4 eieren geklopt

Broodkruim

Bakje seizoenspaddelstoelen

Dressing (olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, peper, zout, dijon mosterd en een beetje mayonaise)

 

Snij een pompoen met schil en al in dunne schijven (voorzichtig met je vingers) en leg op bakpapier op een bakplaat. Snij twee rode pepertjes (zonder pitjes) grof en strooi wat warme, Japanse kruidenmix over. Kneus wat knoflooktenen in de schil en mik ze ertussen. Besprenkel met olijfolie.  Zet een uur lang in een oven van 200 graden. Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, peper, zout, dijon mosterd en een beetje mayonaise. Snij een paar handenvol druiven in tweeën en leg opzij.

Druk van de koude opgesteven risotto kleine hamburgertjes in elkaar (in een ring) en die haal die door geklopt ei en broodkruim, frituur ze in zonnebloemolie (heb ik in de pan gedaan). Bak aan het eind als alles klaar is een bakje seizoenspaddestoelen in boter met een fijngeperst teentje knoflook en wat thijm, peper en zout in 5 minuten tot ze zacht en geurig zijn. Meng het grootste gedeelte van de dressing door de sla en bedek om en om met wat pompoenschijven (ongeveer de helft , zie hoofdgerecht), gepofte knof, chili en de plakjes eendenborst, de risottoburgertjes, gebakken paddestoelen en gesneden druiven. Druppel de laatste dressing er over en serveer met vers (op)gebakken ciabatta.