Voorgerecht
4 personen
Havermoutblini's met gerookte zalm en bietenknolselderijremoulade
Ingredienten:
1 el kappertjes
2 citroenen
250 gram bio Volle Yoghurt
200 gram knolselderij
200 gram rauwe bieten
1 bos bladpeterselie
1 bosje dille
150 gram havermout
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
400 ml melk
400 gram gerookte zalm
Meng de
kapprtjes met het sap van 1 citroen en de yoghurt. Schil en rasp de knolselderij
en bieten doe ze erbij en meng goed, Hak de peterselie en dille en leg er
bovenop (hou wat apart voor de garnering). Voeg zout en peper toe en dek af en
zet een nacht in de koelkast
Doe de
havermout met het bakmeel in een kom. Voeg wat zout toe. Breek het ei erboven en
giet al kloppend de melk erbij. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
Doe een
scheutje olijfolie in pan, laat heet worden en voeg een paar eetlepels beslag
(met tussenruimte) in de pan. Bak de bilini’s 2 minuten aan alke kant tot
ze goudbruin zijn. Snijd een citroen in partjes (partjes serveren om uit te
knijpen). Maak een bord op met de zalm (ong 100 gram pp) en de bietenremoulade.
Bron: Jamie Oliver