Voorgerecht
4 personen
Hartige Tompoesjes van Jakobsschelpen
Ingrediënten:
3 jakobschelpen per persoon
200 gram geschilde pompoen in blokjes
150 gram gesnipperde ui
50 gram broccoliroosjes
30 gram gesneden prei
50 gram filodeeg (laat het tijdig en rustig ontdooien!)
Laurier
Verhit 1 el olie en fruit de ui en prei paar minuten met laurier. Voeg broccoli toe en na nog eens 3 minuten ook de pompoen. Schenk er 100 ml water bij. Breng aan de kook en laat 6 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de schelpen doormidden in 2 plakken van ca. een halve tot één centimeter. Bak ze in 1 el olie 2 minuten in de pan bestrooi ze daarna met zout en peper en een snufje kerrie. Voeg toe aan de groente.
Snijd het filodeeg in 18 rechthoekige plakjes. Iets wat bij mij jammerlijk mislukte doordat het ontdooien van het filodeeg in de magnetron volledig mislukte. Ik heb bladerdeeg gebruikt als alternatief. Niet zo mooi maar best lekker. Bestrijk het deeg met gesmolten boter en bak 6 tot 8 minuten op 150 graden (filo) of in mijn geval 10 tot 12 minuten op 180 graden (bladerdeeg). Maak de tompoesjes in 2 tot 3 laagjes. Eet smakelijk
Bron: Cucina Italiana
Yummie Yummie