Voorgerecht
4 personen
Haringtartaar
Ingrediënten
6 of 8 haringen
Sjalotje
Friszure appel, granny
Mini komkommer
Dille
Mayonnaise
Tabasca
Verwijder de staartjes van
de haring. Hak de vis in kleine stukjes en schep de sjalot erdoor. Breng op
smaak met peper.
Snijd
de appel in blokjes van 1/2 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met
een lepel de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Houd 6 mooie
takjes dille achter voor de garnering en snijd de rest fijn. Meng de appel met
de komkommer, de dille en de mayonaise en breng op smaak met de tabasco, peper
en zout.
Leg de ring
op een bord en schep er 1/4 van de haringtartaar in. Schep hier 1/4 van het
appel-komkommermengsel op. Verwijder de ring en garneer met een takje dille.
Maak op deze manier nog 3 borden op.
We dronken de Piper Heidsieck, Cuvee Brut als viering
voor ons nieuwe huis
Bron: AH