Voorgerecht
4 personen

Grapefruitcarpaccio met honingyoghurt


2 rode grapefruits

1/2 l Griekse yoghurt

4 eetlepels honing (vanille- of oranjebloesem)

1/2 theelepel kaneel

 
Grapefruits schoonmaken, schil van 1/2 grapefruit raspen. Grapefruits schillen en in zo dun mogelijke plakjes snijden. In schaal yoghurt loskloppen. 3 el honing erdoor roeren. Yoghurt in 4 schaaltjes scheppen en op 4 borden zetten. Plakjes grapefruit eromheen leggen. Grapefruit en yoghurt met honing bedruppelen en met geraspte schil en kaneel bestrooien.

Dit gerecht werd vergezeld van een Afrikaanse Conwarra wijn (een Chardonnay). Een niet zo geslaagde combinatie. Maar dat lag meer aan de wijn dan aan het gerecht.

Uit: Allerhande receptenkaart 28 29 07
(Dit nagerecht werd geserveerd als voorgerecht)