Voorgerecht
4 personen

Gevulde paddestoelen


Ingrediënten

4 portobello champignons
1 ei
1 kleine tomaat ontveld en fijn gesneden
25 g witbrood
3 el vers geraspte parmezaanse kaas
1 el klein gesneden parma ham (eigen inbreng)
1 tn geperste knoflook
1 el fijngehakte peterselie
zout en versgemalen peper
3 el olijfolie (1 + 2)
1 el droog broodkruim of paneermeel
veldsla
parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 220 Cº. Borstel de champignons voorzichtig schoon, draai de stelen uit de hoeden en hak de stelen grof.
Klop de eieren voor de vulling los en roer er de fijngehakte champignonstelen, de tomaat, de ham, het grof verkruimelde brood ,de kaas, knoflook, peterselie, wat peper en zout en 3 el van de olie door.
Meng goed door elkaar en vul de champignonhoeden hiermee.
Bestrijk een ovenschaal met olie en leg er de champignons naast elkaar in.
Bestrooi ze met broodkruim ,wat parmezaanse kaas en bedruppel ze met de rest van de olijfolie. Laat ze in 20 min in de oven goudbruin kleuren.

Serveren op een klein bord waar de veldsla als een bloem neer gelegd wordt en daarop als hart de champignon.

Wij dronken daar een Grand Vin de Bourgogne Chablis 1er Cru Montmains uit 2008 bij.

Uit: Cuisine Culinaire Rijnmond