Voorgerecht
4 personen
cozze ripiene
1 kg grote zwarte mosselen
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 losgeklopt ei
paneermeel
zwarte peper
vulling
kruim van twee broodjes
beetje melk
60 gram verse mortadella in blokjes
2 eieren
50 gram parmezaanse kaas
1 teen knoflook, heel fijngehakt
1 eetlepel bladpeterselie, fijngehakt
zout en peper
Maak de mosselen schoon en
doe ze met olie en knoflook in een grote pan. Kook ze afgedekt een paar minuten,
schud af en toe aan de pan en laat ze allemaal opengaan. Bestrooi ze met zwarte
peper en laat ze afkoelen.
Week het broodkruim in melk en knijp er het overtollige vocht uit. Roer er de
overige ingredienten voor de vulling doorheen.
Haal de mosselen uit de schelpen en leg om elke mossel wat vulling. Doe ze weer
in de schelpen, druk de schelpen dicht, maar op zo'n manier dat er een beetje
vulling te zien is. Haal de mosselen eerst door het ei en daarna door paneermeel
en frituur ze in de olie goudbruin.
Ik ben iets afgeweken van het recept. Het dichtduwen van de schelpen ging niet
goed (ze gaan weer open staan) waardoor frituren niet mogelijk was. Ik heb de
mosselen op een bakplaat in de oven onder de gril goudbruin laten worden (zonder
de losgeklopte ei en paneermeel). Dat ging uitstekend.
Uit: “Eten in Italie” van Antonio en Priscilla Carluccio