Voorgerecht
4 personen

Gevulde avocado met Oosterse garnalen


Ingrediënten

100 g macadamianoten

250 g gamba's

1 teentje knoflook

olijfolie

1 tl sambal oelek

0.5 bosje bieslook

2 avocado's

1 el mayonaise

100 ml room

2 el crème fraîche

1 limoen

Verhit de oven op 180 ºC en bak de macadamianoten in de oven in circa 6 minuten goudbruin. Pel de gamba’s en verwijder de kop, darmkanaal en velletjes. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook met de sambal. Voeg de gamba’s toe en bak ze in circa 4 minuten gaar. Schep de gamba’s uit de pan en blus de pan af met een scheutje room. Schenk dit over de gamba’s en laat afkoelen.

Snijd de bieslook fijn. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en snijd vervolgens in stukjes. Bewaar de schil. Meng de avocado met de mayonaise, crème fraîche en bieslook en meng de gamba’s erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Vul de uitgeholde avocado met de gambasalade. Hak de macadamianoten tot kruim en verdeel over de gevulde avocado’s. Garneer met een partje limoen.

Serveren

Schep een paar lepels zout op een bord en serveer de gevulde avocado hierop zodat de avocado niet omvalt.

 

Recept: Danny Jansen (24 kitchen)

Commentaar van Joost:

Een gezellig ouderwets recept. Heerlijk!