Voorgerecht
4 personen
Gevulde avocado met Oosterse garnalen
Ingrediënten
100 g macadamianoten
250 g gamba's
1 teentje knoflook
olijfolie
1 tl sambal oelek
0.5 bosje bieslook
2 avocado's
1 el mayonaise
100 ml room
2 el crème fraîche
1 limoen
Verhit de oven op 180 ºC en bak de macadamianoten in de
oven in circa 6 minuten goudbruin. Pel de gamba’s en verwijder de kop,
darmkanaal en velletjes. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een
pan en fruit de knoflook met de sambal. Voeg de gamba’s toe en bak ze in circa 4
minuten gaar. Schep de gamba’s uit de pan en blus de pan af met een scheutje
room. Schenk dit over de gamba’s en laat afkoelen.
Snijd de bieslook fijn. Halveer de avocado en verwijder
de pit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en snijd vervolgens in
stukjes. Bewaar de schil. Meng de avocado met de mayonaise, crème fraîche en
bieslook en meng de gamba’s erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Vul de uitgeholde avocado met de gambasalade. Hak de macadamianoten tot kruim en
verdeel over de gevulde avocado’s. Garneer met een partje limoen.
Serveren
Schep een paar lepels zout op een bord en serveer de
gevulde avocado hierop zodat de avocado niet omvalt.
Recept: Danny Jansen (24 kitchen)
Commentaar van Joost:
Een gezellig ouderwets recept. Heerlijk!