Voorgerecht
4 personen

Gevulde artisjokharten uit de oven


Ingrediėnten

Pijnboompitten, 3 el

blanke rozijnen, 3 el

12 artisjokharten (2 blikken 400 g)

citroenrasp, 1 tl

olijfolie

citroensap, 2 tl

parmezaanse kaas, geraspt 75 g

Italiaanse kruidenmix, 2 tl

kalfsgehakt, 200 g

ei

 

Oven op 175°C. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Artisjokharten afspoelen en goed drogen. In kom gehakt, pijnboompitten, rozijnen, citroenrasp en –sap, kruiden, ei en helft van kaas goed mengen. Artisjokharten open vouwen en hoog opvullen met gehakt mengsel. Oven schaal licht invetten en gevulde artisjok in schaal tegen elkaar zetten. Bestrijken met een beetje olie. Laagje water in ovenschaal en ca. 15 min. in de oven bakken. Rest van kaas erover verdelen en nogmaals 10 min. bakken.

Wij dronken daar een Elfenhof Gold trocken bij die Erik had meegenomen wegens een nieuwe baan. Een soort champagne.

 

Bron: Allerhande, receptkaart 148174