Voorgerecht
4 personen

Geroosterde fazant met noten en druiven

Fagiano Arrosto con Uva e Noci


Ik heb fazanten bout gebruikt en meer spek dan het oorspronkelijke gerecht om de bouten volledig te omwikkelen tegen het droog worden. De walnoten uit het recept heb ik vervangen door pecan noten die iets meer smaak hebben. De orginele Vecchia Romagna heb ik vervangen door een goede franse congnac. In een gerecht is dat verschil waarschijnlijk niet meer te proeven. Voor de kleur heb ik wat sla onder de fazant gelegd bij het opdienen.

 

Ingrediënten:

2 fazant bouten

1½ ons pancetta

½ kg witte druiven

Zure room

Pecan noten, 50 g

Cognac, 100 ml

Klontje echte boter

Ruccola sla

 

Wikkel de fazant volledig in met spek en zet het vast met prikkertjes. Pers ¾ van de tot sap, meng met de zure room en doe dit in een braadpan. Maak de Pecan noten kleiner en roer dit samen met de cognac bij het mengsel in de braadpan. Leg de omwikkelde fazant in de pan en kook dit ongeveer een uur op een laag vuur met de deksel erop.

Verwarm de oven voor op 250°C. Verwijder het spek van de fazant na een uur en leg de bouten in een ovenschaal. Zet dit in de oven en braad de bouten goudbruin. Let op: dit duurt niet lang, 5 tot 8 min.

Haal de pecan noten uit de saus en kook de saus in tot ca. 150 – 200 ml. Haal de pan van het vuur en roer een klontje boter erdoor.

Leg de sla op vier borden, garneer met de overgebleven druiven en enkele pecan noten. Snijd de bouten in kleine stukken en leg dit op de sla. Giet de saus over de fazant.

Wij dronken daar een Grüner Veltliner, Smaragd Wachauer 2007 bij.

 

Bron: Italiaanse recept uit regio Marche van website http://www.dolcevia.com