Voorgerecht
4 personen

Geroosterde coquilles met cantharellen, grijze garnalen, witte bonen en komkommer


Ingrediënten:
Voor de kruidenboter:
225 g gezouten boter
¼ tl paprikapoeder
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder, mild
¼ tl gemalen masala kruiden
 
Voor de peterselieolie:
Een bos platte peterselie
150 ml extra vergine olijfolie
 
Voor de stoof;
2 el zonnebloemolie
150 g cantharellen
200 ml witte wijn
150 ml zeevruchtenbouillon (eventueel visbouillon)
150 witte bonen uit blik, gewassen en uitgelekt,
2 el kruidenboter (zie hierboven)
120 g grijze garnalen
60 g zeekraal, gehakt
½ komkommer, geschild; gebruik een meloenbolletjesmaker om er balletjes van te maken
1 limoen, alleen het sap
 
Voor de coquilles:
50 ml zonnebloemolie
8 grote coquilles
4 el kruidenboter
Zout

Recept:
Smelt voor de kruidenboter de boter zachtjes op laag vuur en voeg de specerijen toe. Giet de boter in een container en zet deze in de koelkast.
Doe voor de peterselie de peterselie en de olie in een blender en blend tot een geheel. Zeef de olie en zet apart.
Verhit de oven voor tot 190oC.
Verhit voor de stoof de olie in een grote (hapjes)pan en bak de cantharellen 1 – 2 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de wijn toe en reduceer tot de helft. Voeg dan de bouillon en de bonen toe. Breng aan de kook en temper het vuur.
Voeg de kruidenboter toe en klop met een garde tot een geheel.  Haal de pan van het vuur en voeg de garnalen, de zeekraal en de balletjes komkommer toe. Breng op smaak met zout en limoensap. Houd de stoof warm.
Verhit de olie in een non-stick koekenpan en bak de coquilles 2 minuten. Keer ze om en zet de pan gedurende 1 minuut in de voorverwarmde oven.
Haal de pan uit de oven en voeg de kruidenboter toe. Bedruip de coquilles gedurende 30 seconden met de kruidenboter. Breng op smaak met zout naar smaak.
Schep de stoof in diepe borden of kommen en leg er twee coquilles op. Garneer met peterselieolie en eetbare bloemen, indien voorradig.
 
We dronken hier champagne bij om het einde van de lockdown te vieren.

Bron: Glynn Purnell, Saturday Kitchen, www.bbc.co.uk/food