Voorgerecht
4 personen
Geroosterde coquilles met cantharellen, grijze garnalen, witte bonen en komkommer
Ingrediënten:
Voor de kruidenboter:
225 g gezouten boter
¼ tl paprikapoeder
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder, mild
¼ tl gemalen masala kruiden
Voor de
peterselieolie:
Een bos platte peterselie
150 ml extra vergine olijfolie
Voor de stoof;
2 el zonnebloemolie
150 g cantharellen
200 ml witte wijn
150 ml zeevruchtenbouillon (eventueel visbouillon)
150 witte bonen uit blik, gewassen en uitgelekt,
2 el kruidenboter (zie hierboven)
120 g grijze garnalen
60 g zeekraal, gehakt
½ komkommer, geschild; gebruik een
meloenbolletjesmaker om er balletjes van te maken
1 limoen, alleen het sap
Voor de coquilles:
50 ml zonnebloemolie
8 grote coquilles
4 el kruidenboter
Zout
Recept:
Smelt voor de kruidenboter de boter zachtjes
op laag vuur en voeg de specerijen toe. Giet de boter in een container en zet
deze in de koelkast.
Doe
voor de peterselie de peterselie en de olie in een blender en blend tot een
geheel. Zeef de olie en zet apart.
Verhit de oven voor tot 190oC.
Verhit voor de stoof de olie in een grote (hapjes)pan
en bak de cantharellen 1 – 2 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de wijn toe en
reduceer tot de helft. Voeg dan de bouillon en de bonen toe. Breng aan de kook
en temper het vuur.
Voeg
de kruidenboter toe en klop met een garde tot een geheel. Haal de pan van
het vuur en voeg de garnalen, de zeekraal en de balletjes komkommer toe. Breng
op smaak met zout en limoensap. Houd de stoof warm.
Verhit de olie in een non-stick koekenpan en bak de
coquilles 2 minuten. Keer ze om en zet de pan gedurende 1 minuut in de
voorverwarmde oven.
Haal
de pan uit de oven en voeg de kruidenboter toe. Bedruip de coquilles gedurende
30 seconden met de kruidenboter. Breng op smaak met zout naar smaak.
Schep de stoof in diepe borden of kommen en leg er
twee coquilles op. Garneer met peterselieolie en eetbare bloemen, indien
voorradig.
We dronken hier champagne bij om het einde van de
lockdown te vieren.
Bron: Glynn Purnell, Saturday Kitchen, www.bbc.co.uk/food