Voorgerecht
4 personen
Geroosterde bloemkool met tomaat, tijm en ui
Ingredienten:
bloemkool
ui
grote tomaat
teentje knoflook
theelepel tijm (flinke)
theelepel paprika poeder
3 eetlepels olijfolie
25 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels citroensap
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de
bloemkool en snijd deze in roosjes. Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in
blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Pers de knoflook. Meng in een ovenschaal de
bloemkoolroosjes met de ui, tomaat, tijm, paprikapoeder en olijfolie. Hussel dit
goed door elkaar zodat de olijfolie en andere ingrediënten zich goed mengen met
de bloemkool. Breng de bloemkool op smaak met peper en zout.
Verdeel het bloemkoolmengsel in een
ovenschaal, zorg dat het zoveel mogelijk verspreid is en de bloemkoolroosjes
niet teveel op elkaar liggen. Rooster de schotel 25 minuten in de oven.
Rasp de Parmezaanse kaas. Strooi de
Parmezaanse kaas over de bloemkool en verwarm de schotel nog 5 minuten in de
oven.
Sprenkel voor het serveren de citroensap over de
bloemkool. Lekker met aardappeltjes en een stukje (vegetarisch)vlees of
vis.
Recept: Internet (Brenda kookt!)
Commentaar Joost
Erg lekker. Als je (per ongeluk)
het paprikapoeder vervangt door chilipoeder is het ook heel lekker, maar wel
heel erg pittig!