Voorgerecht
4 personen

Geroosterde bloemkool met tomaat, tijm en ui


Ingredienten:
bloemkool
ui
grote tomaat
teentje knoflook
theelepel tijm (flinke)
theelepel paprika poeder
3 eetlepels olijfolie
25 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels citroensap
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bloemkool en snijd deze in roosjes. Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Pers de knoflook. Meng in een ovenschaal de bloemkoolroosjes met de ui, tomaat, tijm, paprikapoeder en olijfolie. Hussel dit goed door elkaar zodat de olijfolie en andere ingrediënten zich goed mengen met de bloemkool. Breng de bloemkool op smaak met peper en zout.
Verdeel het bloemkoolmengsel in een ovenschaal, zorg dat het zoveel mogelijk verspreid is en de bloemkoolroosjes niet teveel op elkaar liggen. Rooster de schotel 25 minuten in de oven.
Rasp de Parmezaanse kaas. Strooi de Parmezaanse kaas over de bloemkool en verwarm de schotel nog 5 minuten in de oven.
Sprenkel voor het serveren de citroensap over de bloemkool.  Lekker met aardappeltjes en een stukje (vegetarisch)vlees of vis.

Recept: Internet (Brenda kookt!)


Commentaar Joost

Erg lekker. Als je (per ongeluk) het paprikapoeder vervangt door chilipoeder is het ook heel lekker, maar wel heel erg pittig!