Voorgerecht
4 personen

Geroosterde asperges met zeekraal


Ingrediënten

3 ons witte of groene asperges

3 ons zeekraal of ezelsoren

2 el olijfolie

zout en peper,boter

1 ons gepelde Hollandse garnalen.

Verwarm de ovengrill voor. Snijd de onderste 2 cm van de asperges en schil ze.Snijd de asperges in de lengte door en leg ze met het snijvlak op een bakplaat.Bestijk ze met olie en bestrooi ze licht met zout.Grill ze in het midden van de oven in circa 10 minuten mooi bruin en laat ze buiten de oven iets afkoelen.Laat wat boter smelten en leg de zeekraal of ezelsoren erin.Smoor de groenten in ong. 5 minuten beetgaar.Breng op smaak met zout en peper.Verdeel de groenten over 4 boreden en drapeer hierop de asperges.Garneer met de garnalen.

Bron: http://www.smulweb.nl/1251489/koken/recept/Salade-van-zeekraal-en-gegrilde-asperges