Voorgerecht
4 personen
Gerookte biefstukrolletjes met artisjokharten
Ingrediënten:
6 artisjokharten
8 cherrytomaatjes
pijnboompitten
olijfolie
witte wijnazijn
veldsla
12 plakjes gerookte biefstuk (oorspronkelijk gerecht rosbief maar de slager in
Houten heeft heerlijke gerookte biefstuk, zeer geschikt voor dit gerecht).
Rooster de pijnboompitten in een pan, Laat de
artisjokharten uitlekken en halveer ze. Rol de gerookte biefstuk om de halve
artisjokharten. Maak een dressing van de olie, azijn, peper en zout. Verdeel de
veldsla over vier borden, besprenkel met dressing en leg de rolletjes
artisjokhart erop. Snijd de cherrytomaatjes door midden en leg op het bord.
Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
Met een Il Colle Prosecco D.O.C. smaakt het heerlijk.
Bron: naar een idee van AH 210002