Voorgerecht
4 personen

Gerookte biefstukrolletjes met artisjokharten


Ingrediënten:

6 artisjokharten
8 cherrytomaatjes
pijnboompitten
olijfolie
witte wijnazijn
veldsla
12 plakjes gerookte biefstuk (oorspronkelijk gerecht rosbief maar de slager in Houten heeft heerlijke gerookte biefstuk, zeer geschikt voor dit gerecht).

 

Rooster de pijnboompitten in een pan, Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze. Rol de gerookte biefstuk om de halve artisjokharten. Maak een dressing van de olie, azijn, peper en zout. Verdeel de veldsla over vier borden, besprenkel met dressing en leg de rolletjes artisjokhart erop. Snijd de cherrytomaatjes door midden en leg op het bord. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
Met een Il Colle Prosecco D.O.C. smaakt het heerlijk.
 
Bron: naar een idee van AH 210002