Voorgerecht
4 personen
Gegrilde witlof met kaaskrullen en olijven met kruimellaag
Ingrediënten:
Sjalotje, 2 stuks in ringen
Balsamicoazijn, eetlepel
Olijfolie, 4 eetlepels
Olijven, Taggia zongerijpt
Witlof, 4 struiken
Parmezaanse kaas, krullen
Rucola sla voor versiering
Meng de sjalotten en de azijn en laat minstens 5 minuten marineren. Klop 3 eetlepels olie erdoor en voeg de olijven en peper en zout naar smaak toe.
Snijd de witlof doormidden en verwijder de buitenste bladeren. Haal de bittere kern eruit. Bestrijk ze met olie en gril of bak ze in een pan, 5 minuten aan beide zijden.
Leg de witlof op een bord, naast de rucola en schep de dressing erover. Leg de kaas krullen erop.
Witte wijn: Sancerre Domain du Moulin Granger 2008
Bron: Albert Heijn receptnummer 577380