Voorgerecht
4 personen

Gegrilde witlof met kaaskrullen en olijven met kruimellaag


Ingrediënten:
Sjalotje, 2 stuks in ringen

Balsamicoazijn, eetlepel

Olijfolie, 4 eetlepels

Olijven, Taggia zongerijpt

Witlof, 4 struiken

Parmezaanse kaas, krullen

Rucola sla voor versiering

 

Meng de sjalotten en de azijn en laat minstens 5 minuten marineren. Klop 3 eetlepels olie erdoor en voeg de olijven en peper en zout naar smaak toe.

Snijd de witlof doormidden en verwijder de buitenste bladeren. Haal de bittere kern eruit. Bestrijk ze met olie en gril of bak ze in een pan, 5 minuten aan beide zijden.

Leg de witlof op een bord, naast de rucola en schep de dressing erover. Leg de kaas krullen erop.

 

Witte wijn: Sancerre Domain du Moulin Granger 2008

 

Bron: Albert Heijn receptnummer 577380