Voorgerecht
4 personen

Gegrilde tonijn met salade van gember, peper en waterkers


2 eetlepels olijfolie

1 tl harissa (zelfgemaakte pikante saus van gedroogde pepertjes, olijfolie en knoflook, koriander en komijn)

4 tonijnfilets a 200 gram

Zout en gemalen zwarte peper

Citroen in partjes

 

Salade:

2 el olijfolie

30 gram verse gember in dunne plakjes

2 teentjes knoflook in dunne plakjes

2 groene pepers van zaadjes ontdaan en in reepjes

6 lente uien in stukjes

Sap van een halve citroen

150 gram waterkers

 

 

Tonijn:

Meng de olijfolie, harissa, honing en zout en wrijf er de filets mee in. Verhit een grillpan en grill de filets 2 minuten aan elke kant.

Salade:

Maak snel de salade: verhit een beetje olie in de pan en bak de gember, knoflook, groene peper en lenteui tot ze beginnen te verkleuren. Doe er de waterkers bij. Direct als die begint te slinken (secondenwerk) roer je er het citroensap door.

 

Schep de lauwwarme salade op vier bordjes en leg de tonijn er bovenop, serveer er de citroenpartjes bij.

 

Bron: De Marokkaanse Keuken Ghillie Basan p. 98