Voorgerecht
4 personen

Gegrilde sardientjes


Ingrediënten
8 hele sardines (van ongeveer 85 g elk), schoongemaakt

4 tenen knoflook

1 biologische citroen

geraspte schil en het sap

olijfolie om te bakken

1 verse, rode Spaanse peper

klein bosje verse bladpeterselie

1 tl venkelzaad

peper en zout
 
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg de sardines in een grote braadslede. Pers er de ongepelde tenen knoflook over en bestrooi met een snufje peper en zout. Rasp er met een fijne rasp de schil van de citroen bij, knijp er alle sap over en leg de uitgeknepen helften met de snijkant naar boven naast de sardines in de braadslede.
Besprenkel de visjes met een beetje olijfolie. Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes en strooi die, samen met de fijngehakte peterseliesteeltjes en het venkelzaad er overheen. Hak de peterselieblaadjes in grote stukken en zet apart.
Hussel alles met je handen door elkaar en zet de braadslede ongeveer 10 minuten boven in de hete oven tot de visjes goudbruin en krokant zijn. Serveer ze met salade, gegrild brood of couscous en een schaaltje gehakte peterselie.