Voorgerecht
3 personen

Gegratineerde Sint Jakobsschelpen met knolselderij


Ingrediënten

300 gram knolselderij

6 grote sint jakobsschelpen

60 gram walnoten

Olie

1 beschuit (ipv paneermeel)

Bosje Peterselie (fijngehakt)

 

Schil de knolselderij snijd hem in plakjes en kook tot die zacht zijn. Giet af en pureer. Breng op smaak met zout en peper. Maak een mengsel  van de beschuit, peterselie en fijn gehakte walnoten, 1 el olie en zout en peper. Halveer de schelpen bestooi met kerriepoeder en zout en peper en bak ze circa 1 minuut per kant op hoog vuur. Verdeel de puree over 4 schaaltjes, leg er per bakje 4 gebakken halve schelpen op en stooi en walnoot/peterseliemengsel er over. Zet ze circa 3 minuten onder een hete grill en serveer meteen.

 

Bron: Cucina Italiana