Voorgerecht
4 personen

Gebakken halloumi kaas met een citroen-kappertjes vinaigrette


Het gerecht:

1 a 1,5 halloumi kaas(de Makro heeft hem)

2 eetlepel;s bloem, gemengd met peper en zout

2 eetlepels olijfolie

 

De dressing:

Sap en geraspte schil van 1 citroen of limoen

1 eetlepel wtte wijnazijn

1 opgehoopte eetlepel kappertjes

1 teen knoflook, fijngehakt

1 volle theelepel grove mosterd

(1 opgehoopte eetlepel gehakte koriander)

2 eetlepels olijfolie extra vergine

Zout en versgemalen zwarte peper

Haal de kaas uit de verpakking en dep droog.
Snijd hem in plakken van ca ¾ cm dik.
Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een vinaigrettesaus.
Verhit de olie in een koekenpan op matige hitte . Als de olie heel heet is de kaas aan beide zijden even door de bloem halen en bakken in de hete olie. Het kost niet meer dan 1 minuut per kant.
 

Uit: Zomerkookboek; Deliah Smith