Voorgerecht
4 personen
Gebakken halloumi kaas met een citroen-kappertjes vinaigrette
Het gerecht:
1 a 1,5 halloumi kaas(de Makro heeft hem)
2 eetlepel;s bloem, gemengd met peper en zout
2 eetlepels olijfolie
De dressing:
Sap en geraspte schil van 1 citroen of limoen
1 eetlepel wtte wijnazijn
1 opgehoopte eetlepel kappertjes
1 teen knoflook, fijngehakt
1 volle theelepel grove mosterd
(1 opgehoopte eetlepel gehakte koriander)
2 eetlepels olijfolie extra vergine
Zout en versgemalen zwarte peper
Haal de
kaas uit de verpakking en dep droog.
Snijd hem in plakken van ca ¾ cm dik.
Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een
vinaigrettesaus.
Verhit de olie in een koekenpan op matige hitte . Als de
olie heel heet is de kaas aan beide zijden even door de
bloem halen en bakken in de hete olie. Het kost niet meer
dan 1 minuut per kant.