Voorgerecht
4 personen
Ingredienten:
1 stronk paksoi
boter
10 a 12 coquilles
bloem
kerriepoeder
zout en peper
antiboise:
1 dl olijfolie
2 teentjes knoflook
1 sjalot
3 rijpe pommedori tomaten (ontveld)
Flinke hand vol basilicumblaadjes
Zout en peper
Doe de olie in een steelpan en voeg alle overige ingrediënten toe, circa 10 minuten zachtjes verwarmen.
1 stronk paksoi: Paksoi schoonmaken en snijden. Eerst stelen kort stoven (2 tot 3 minuten) in een klein laagje water + klontje roomboter. Dan blad toevoegen en beetgaar stoven (1 tot 2 minuten) Op smaak brengen.
2 tot 3 coquilles per persoon: Koop absoluut verse coquilles (of te wel Sint Jacobsmosselen). Dep de verse coquilles droog, betrooi met een beetje bloem, kerriepoeder en zout en peper. Bak de coquilles in een beetje olijfolie 1 minuut aan iedere zijde.
Schik de Paksoi in het midden van een bord, leg de coquilles er bovenop en schik de nog warme antiboise er omheen. Serveer met knapperig landbrood (heerlijk om in de antiboise te dopen).
Wijn: Arthur Metz Pinot Gris 2007