Voorgerecht
4 personen
Fillodeegtaartjes met paddestoelen, druiven en fèta
Ingrediënten
4 vellen fillodeeg, diepvries
16 blauwe druiven
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
300 g oesterzwammen, in stukjes
100 g fètakaas, verkruimeld
125 ml crème fraîche
1 eierdooier
25 g boter, gesmolten
paar sprietjes verse bieslook, gesnipperd
Materialen
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
ovenschaaltjes, doorsnede ca. 15 cm
Bereiden
Fillodeeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C.
Druiven halveren. In koekenpan olie verhitten en knoflook 30 sec. fruiten.
Oesterzwammen toevoegen en al omscheppend 3-4 min. bakken.
Op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen.
Druiven en oesterzwammen mengen. Feta en crème fraîche mengen.
Eierdooier met vork erdoor kloppen, mespunt peper toevoegen.
Fillodeeg openvouwen en in 3 gelijke stukken snijden. Bovenste stuk fillodeeg dun bestrijken met boter en met ingevette kant naar beneden in ingevette schaaltjes leggen. Rest van vellen een voor een met boter bestrijken.
Elk schaaltje beleggen met 3 stukken deeg, zodat hele schaaltje met deeg is bedekt. Overhangende randen bestrijken met boter. Paddestoelenmengsel over schaaltjes verdelen. Fetamengsel erop scheppen.
Taartjes 20-25 min. in oven gaar en goudbruin bakken. Uit oven nemen en garneren met bieslook.
Geserveerd met een lekkere Vin D'alsace Arthur Metz Pinot Blanc 2008
Allerhande, receptenkaart: 527708