Voorgerecht
4 personen

Dressed Crab


Ingrediënten

2 à 3 krabben

2 hardgekookte eieren

4 el fijngehakte peterselie

paprikapoeder

citroensap

groene sla

mayonaise

bruin brood en boter

 

Bereiden

Kook de krabben in zeer zout water en haal er het witte en bruine vlees uit. Bewaar het koraal (als het er is). Gebruik de acht kleine poten van de krab voor garnering.
Maak twee krabschalen erg goed schoon, was ze met heet water en afwasmiddel, spoel ze goed uit en droog ze.
Breng het krabvlees op smaak met zout en peper.  Hak het eiwit en het eigeel van de hardgekookte eieren apart fijn.
Vul de beide einden van de krabschalen met het bruine vlees en maak daarnaast een strip met het gehakte eiwit. Daarnaast de gehakte peterselie en vervolgens het eigeel. In het midden komt het witte krabvlees. Druppel hierover wat citroensap. Gebruik het paprikapoeder om een rode streep te maken tussen het eigeel en het witte krabvlees, of gebruik hiervoor eventueel het koraal.
Plaats de beide krabschalen op een schaal met de groene sla. Versier met de kleine krabpoten en stukken citroen.
Dien op met bruin brood, boter en mayonaise.

 

Bron: Susan Hicks: The Seafood Cookbook