Voorgerecht
4 personen
Ingrediënten
2 à 3 krabben
2 hardgekookte eieren
4 el fijngehakte peterselie
paprikapoeder
citroensap
groene sla
mayonaise
bruin brood en boter
Bereiden
Kook de krabben in zeer zout water
en haal er het witte en bruine vlees uit. Bewaar het koraal (als het er is).
Gebruik de acht kleine poten van de krab voor garnering.
Maak twee krabschalen erg goed schoon, was ze met heet water en afwasmiddel,
spoel ze goed uit en droog ze.
Breng het krabvlees op smaak met zout en peper. Hak het eiwit en het eigeel van
de hardgekookte eieren apart fijn.
Vul de beide einden van de krabschalen met het bruine vlees en maak daarnaast
een strip met het gehakte eiwit. Daarnaast de gehakte peterselie en vervolgens
het eigeel. In het midden komt het witte krabvlees. Druppel hierover wat
citroensap. Gebruik het paprikapoeder om een rode streep te maken tussen het
eigeel en het witte krabvlees, of gebruik hiervoor eventueel het koraal.
Plaats de beide krabschalen op een schaal met de groene sla. Versier met de
kleine krabpoten en stukken citroen.
Dien op met bruin brood, boter en mayonaise.
Bron: Susan Hicks: The Seafood Cookbook