Voorgerecht
4 personen

Coquilles met vanillesaus en kaviaar


Bimi (oorspronkelijk asperges), 200 g

Vanillestokje

Visfond, 1 dl

Slagroom, 125 ml

Coquilles, 500 g

Imitatiekaviaar (rood of zwart)

Enkele kerstomaatjes (zelf erbij gekozen)

Peper, zeezout

 

Bimiís in ruim water 3 min. koken, afgieten en afspoelen met koud water.

Vanillestokje in lengte opensnijden en merg eruit halen. Merg en stokje in fond met slagroom inkoken tot de helft aan volume. Op smaak brengen met zout/peper en laten afkoelen.

Coquilles droogdeppen (of ontdooien), insmeren met olijfolie en in gloeiende hete pan aan elke kant 1 min. bakken. Borden garneren met Bimiís en tomaatjes. Coquilles erbij leggen en kaviaar erop scheppen.

We dronken er een Prosecco Di Trevisio Contarini bij.

 

Bron: AH kaart 140162