Voorgerecht
4 personen

Coquilles met sinaasappel, kardemom en vanille


Ingredienten:
12 grote cquilles
1,5 dl. versgeperste jus d'orange
2 groene kardemompeulen
half teentje knoflook
kwart vanillestokje
1 dl. olijfolie
100 gram gemengde sla
zeezout
peper
rond brood

Voorbereiding LET OP, 24 UUR VAN TE VOREN BEGINNEN
Maak eerst de dressing. Kook het sinaasappelsap met kardemom en knoflook tot een dikke siroop. Laat dit iets afkoelen. Schraap merg uit het vanillestokje en voeg dit met driekwart van de olie aan de siroop toe. Laat dit 24 uur trekken in de koelkast.
Laat de dressing op kamertemperatuur komen. Verhit vlak voor het serveren een koekenpan tot deze gloeiendheet is. Doe dan een scheutje olijfolie in de pan en laat ook deze zeer heet worden. Bestrooi de coquilles met zeezout en peper en bak ze 1 minuut aan elke kant. Verdeel de sla over vier bordjes (uiteraard pas nadat je ze gewassen en schoongemaakt hebt), leg de schelpdieren erop en giet de dressing erover. Meteen serveren met brood.
We dronken daar een Tiefenbrunner Pinot Grigio van 2015 bij.

Bron: Smulweb