Voorgerecht
4 personen
Coquilles met sinaasappel, kardemom en vanille
Ingredienten:
12 grote cquilles
1,5 dl. versgeperste jus d'orange
2 groene kardemompeulen
half teentje knoflook
kwart vanillestokje
1 dl. olijfolie
100 gram gemengde sla
zeezout
peper
rond brood
Voorbereiding LET OP, 24 UUR VAN TE VOREN
BEGINNEN
Maak
eerst de dressing. Kook het sinaasappelsap met kardemom en knoflook tot een
dikke siroop. Laat dit iets afkoelen. Schraap merg uit het vanillestokje en voeg
dit met driekwart van de olie aan de siroop toe. Laat dit 24 uur trekken in de
koelkast.
Laat de
dressing op kamertemperatuur komen. Verhit vlak voor het serveren een koekenpan
tot deze gloeiendheet is. Doe dan een scheutje olijfolie in de pan en laat ook
deze zeer heet worden. Bestrooi de coquilles met zeezout en peper en bak ze 1
minuut aan elke kant. Verdeel de sla over vier bordjes (uiteraard pas nadat je
ze gewassen en schoongemaakt hebt), leg de schelpdieren erop en giet de dressing
erover. Meteen serveren met brood.
We dronken daar een Tiefenbrunner Pinot Grigio van
2015 bij.
Bron:
Smulweb