Voorgerecht
4 personen
Coquilles met champagnesaus
Ingrediënten
12
grote coquilles
Prei
stronk, ca 10 cm
Sjalotje
Gemengde champignons,200g
Champagne, 10cl
Gevogeltefond, 5 cl
Geslagen room, 10 cl
Kervel, bieslook, peper en grof zeezout
Snijd de prei in lange dunne reepjes en bak in olie tot
knapperig maar niet bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de champignons in olie en voeg de gesneden sjalotje
toe. Blus met champagne en kook in tot de helft. Bak of grill de coquilles. Haal
de champignons uit de saus en verdeel over vier borden. Voeg de room en de
kruiden aan de saus. Leg de coquilles op de champignons en giet de saus rond de
coquilles. Leg de gebakken prei op de coquilles en serveer met een glaasje
champagne, Brut Royal Pommery Reims.
Bron: Smulweb