Voorgerecht
4 personen

Coquilles met champagnesaus


Ingrediënten

12 grote coquilles

Prei stronk, ca 10 cm

Sjalotje

Gemengde champignons,200g

Champagne, 10cl

Gevogeltefond, 5 cl

Geslagen room, 10 cl

Kervel, bieslook, peper en grof zeezout

 

Snijd de prei in lange dunne reepjes en bak in olie tot knapperig maar niet bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bak de champignons in olie en voeg de gesneden sjalotje toe. Blus met champagne en kook in tot de helft. Bak of grill de coquilles. Haal de champignons uit de saus en verdeel over vier borden. Voeg de room en de kruiden aan de saus. Leg de coquilles op de champignons en giet de saus rond de coquilles. Leg de gebakken prei op de coquilles en serveer met een glaasje champagne, Brut Royal Pommery Reims.

 

Bron: Smulweb