Voorgerecht
4 personen

Coquilles St. Jacques et crevettes Hollandaises a la chicoree de Bruxelles, sauce Noilly Prat


12 St. Jacobsmosselen

100 g Hollandse garnalen

4 stronkjes witlof

20 g boter

1 dl Noilly Prat

2 dl room

 

Snijd de witlof in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de witlof verder in dunne reepjes en bak ze in boter zonder ze te laten kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de witlof over vier oven bakjes of in vier schelpen van de St. Jacobs. Verdeel de garnalen over de witlof. Snijd elke St. Jacobsmossel in drie plakjes en dek de garnalen hiermee af.

Doe de Noilly Prat in een sauspan en kook in tot het vocht verdampt is. Voeg de room toe en kook nog even in. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de vier bakjes / schelpen. Zet het geheel in een voorverwarmde oven van 220’C gedurende 5 minuten en serveer direct.

 

Het gerecht werd geserveerd met een rosé, een Santa Cristina Antinori Cipresseto Rosata

 

Recept van Andre Mol, meesterkok van Ernst Sillemhoeve in Lage Vuursche