Voorgerecht
24 stuks
Voorbereidingstijd: 20 minuten + koelen
Bereidingstijd: 15 minuten 24 stuks
Ingredienten:
1 el olie
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 el verse gember, geraspt
1 el citroengras, het witte gedeelte, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 el tandooripasta
4 blaadjes djeroek poeroet, in stukjes gescheurd
1 el kokosmelk
2 tl geraspte limoenschil
600 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
12 Stengels citroengras, in repen van 15 cm en in de lengte gehalveerd
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg knoflook, gember, citroengras en ui toe en verwarm dit 3 minuten al roerend op matig vuur tot het geheel goudbruin verkleurt.
Voeg tandooripasta en djeroek poeroet toe en bak dit 5 minuten mee. Laat het mengsel iets afkoelen en doe het in een keukenmachine. Voeg kokosmelk, limoenrasp en garnalen toe en pureer alles. Verdeel dit in 24 porties en wikkel ze met natte handen om het citroengras. Houd aan beide uiteinden van de stengel 3 cm vrij. Houd er rekening mee dat het mengsel zacht is; het natmaken van de handen maakt gemakkelijker. Zet de saté 1 uur in de koelkast.
Gril de sates in 5 minuten gaar onder een matig warme grill.
VOORWERK: het garnalenmengsel is in de vriezer een maand houdbaar. Ontdooi het in de koelkast en wikkel het om het citroengras. De satés kunt u een dag van tevoren klaarmaken.
Uit: Het grote boek met Hapjes van Könemann