Voorgerecht
4 personen

Champignons uit de oven


Ingredienten
2 tenen knoflook
500 g kastanjechampignons in bakje
2 el traditionele olijfolie
100 ml witte wijn
100 g blauwkaas (Rochefort)
7½ g verse platte peterselie
1 vers meergranen stokbrood

In het orginele recept stond 100 gram kruidenboter. Dat heb ik vervangen door 100 g blauwkaas
 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes en veeg de champignons schoon.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de witte wijn erbij en bak nog 3 min. op hoog vuur.
Haal de pan van het vuur en doe de champignons in de ovenschaaltjes. Verdeelde kruidenboter in vlokjes erover en bak ca. 15 min. in de oven.
Bestrooi de champignons met de peterselie en serveer met het stokbrood.
 
Bron: Ah recepten