Voorgerecht
4 personen
Champignons uit de oven
Ingredienten
2 tenen knoflook
500 g kastanjechampignons in bakje
2 el traditionele olijfolie
100 ml witte wijn
100 g blauwkaas (Rochefort)
7½ g verse platte peterselie
1 vers meergranen stokbrood
In het orginele recept stond 100 gram
kruidenboter. Dat heb ik vervangen door 100 g blauwkaas
Verwarm de oven
voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes en veeg de champignons schoon.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook
1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de witte
wijn erbij en bak nog 3 min. op hoog vuur.
Haal de pan van het vuur en doe de champignons in de
ovenschaaltjes. Verdeelde kruidenboter in vlokjes erover en bak ca. 15 min. in
de oven.
Bestrooi de
champignons met de peterselie en serveer met het stokbrood.
Bron: Ah recepten