Voorgerecht
4 personen
Chaat Dal
Ingrediënten
dressing
3 el tamarindepasta
3 el palmsuiker
1 tl gemalen komijn
2 tl garam masala pasta
1 limoen
1 el zonnebloemolie
½ tl zout
Bereidingswijze
Pers het sap uit de limoen.
Doe alle ingrediënten in de hakbeker van de staafmixer
en pureer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met extra zout of
limoensap indien nodig.
Ingredienten groente
2 st vastkokende aardappel (ik
gebruikte kliene krieltjes)
200 g bloemkool/broccoli
1 blik kikkererwten
1 cm gember
3 takjes munt
4 takjes koriander
½ rode ui
1 tl komijnzaad
Naanbrood, garlic (heb ik zelf
toegevoegd).
Bereidingswijze
Stoomoven (oorspronkelijk gerecht): Verwarm de combi
stoomoven voor op stomen, 100℃. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van
1 cm groot. Doe ze in een stoompan met gaatjes en zet ze in de stoomoven, 15
minuten. Verdeel de bloemkool in roosjes. doe ze bij de aardappels in de
stoompan na de eerste 15 minuten en stoom nog eens 10 minuten. Laat afkoelen tot
lauwwarm.
Koekenpan: Ik
bakte de krieltjes goudbruin en voegde daarna de broccoli/bloemkool toe. Even 3
min roerbakken en dan van het vuur af halen tot lauwwarm af laten koelen.
Giet het blik kikkererwten af
en spoel ze met koud water, laat goed uitlekken. Hak intussen de gember fijn en
snijd de groene kruiden in reepjes. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met
peper en zout. Verdeel het groenten mengsel over vier borden en besprenkel
rijkelijk met de saus, schep er ook wat saus omheen. Garneer met wat extra munt
en stukjes naanbrood.
We
dronken daar een Tiefenbrunner, Pinot Grigio 2019 bij.
Bron: Siemens gerechten