Voorgerecht
4 personen

Chaat Dal


Ingrediënten dressing
3 el tamarindepasta
3 el palmsuiker
1 tl gemalen komijn
2 tl garam masala pasta
1 limoen
1 el zonnebloemolie
½ tl zout
 
Bereidingswijze
Pers het sap uit de limoen.
Doe alle ingrediënten in de hakbeker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met extra zout of limoensap indien nodig.
 
Ingredienten groente
2 st vastkokende aardappel (ik gebruikte kliene krieltjes)
200 g bloemkool/broccoli
1 blik kikkererwten
1 cm gember
3 takjes munt
4 takjes koriander
½ rode ui
1 tl komijnzaad
Naanbrood, garlic (heb ik zelf toegevoegd).
 
Bereidingswijze
Stoomoven (oorspronkelijk gerecht): Verwarm de combi stoomoven voor op stomen, 100℃. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm groot. Doe ze in een stoompan met gaatjes en zet ze in de stoomoven, 15 minuten. Verdeel de bloemkool in roosjes. doe ze bij de aardappels in de stoompan na de eerste 15 minuten en stoom nog eens 10 minuten. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Koekenpan: Ik bakte de krieltjes goudbruin en voegde daarna de broccoli/bloemkool toe. Even 3 min roerbakken en dan van het vuur af halen tot lauwwarm af laten koelen.
 
Giet het blik kikkererwten af en spoel ze met koud water, laat goed uitlekken. Hak intussen de gember fijn en snijd de groene kruiden in reepjes. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het groenten mengsel over vier borden en besprenkel rijkelijk met de saus, schep er ook wat saus omheen. Garneer met wat extra munt en stukjes naanbrood.
We dronken daar een Tiefenbrunner, Pinot Grigio 2019 bij.
 
Bron: Siemens gerechten