Voorgerecht
4 personen

Ceviche de Pescado (Peruaans)
Vis gegaard in limoenzuur


500 gram kabeljauw of andere kwaliteitsvis

Teentje knoflook

1 chilipeper, fijngesneden

1 bekertje verse limoensap

1 eetlepel korianderblaadjes, fijngesneden

1 rode ui, in lengterichting fijngesneden

Zout en peper

Ter garnering:

Minigems (kleine slastronkjes, zacht van smaak)

Zoete aardappel

Blikje mais

 

Bereiding

Kook de zoete aardappel tot hij gaar is en houd warm

Snij de kabeljauw in dunne plakjes, leg ze op een ondiep bord en bestrooi met peper en zout

Meng de limoensap samen met de chilipeper en rode ui door de visplakjes. Laat dat 10 minuten staan zodat de vis ‘gegaard’ wordt in het zuur. Je ziet de vis wit worden

Schik de vis op vier borden, en garneer met de slablaadjes, de mais en een plakje zoete aardappel

 

Bron: Peruvian Cooking, basic recipes van Annik Franco Barreau