Voorgerecht
4 personen
Ceviche de Pescado (Peruaans)
Vis gegaard in limoenzuur
500 gram kabeljauw of andere kwaliteitsvis
Teentje knoflook
1 chilipeper, fijngesneden
1 bekertje verse limoensap
1 eetlepel korianderblaadjes, fijngesneden
1 rode ui, in lengterichting fijngesneden
Zout en peper
Ter garnering:
Minigems (kleine slastronkjes, zacht van smaak)
Zoete aardappel
Blikje mais
Bereiding
Kook de zoete aardappel tot hij gaar is en houd warm
Snij de kabeljauw in dunne plakjes, leg ze op een ondiep bord en bestrooi met peper en zout
Meng de limoensap samen met de chilipeper en rode ui door de visplakjes. Laat dat 10 minuten staan zodat de vis ‘gegaard’ wordt in het zuur. Je ziet de vis wit worden
Schik de vis op vier borden, en garneer met de slablaadjes, de mais en een plakje zoete aardappel
Bron: Peruvian Cooking, basic recipes van Annik Franco Barreau