Voorgerecht
4 personen
Ceasarsalade met bloemen
Ingrediënten
3 zoute ansjovisfilets
75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 dooiers
1 dl yoghurt
1 limoen (of limoensap)
2 deciliters druivenpitolie
1 teentje look
½ pikante rode chilipeper
1 eetlepel mosterd
gemengde rucola sla
snoep komkommer
cherrytomaten
mozzarella
kwarteleitjes
eetbare bloemen.
Schil en ontzaad de
chilipeper. Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met een
beetje water, een eetlepel mosterd chilipeper, het sap van een limoen en een
teentje look. Mix dat alles fijn. Laat de blender draaien en leng het mengsel
aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise). Voeg daarna de
yoghurt en parmezaan toe. Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper.
(De ansjovis zorgt al voor een zoute smaak.) Meng de sla met de dressing en
garneer met de komkommerstukjes, mozzarella, cherrytomaten en de gekookte
kwarteleitjes.
Strooi
de bloemen eroverheen voor de finishing touch. Lekker met grof brood erbij.
Hierbij dronken we een
Chablis 1er Cru 2014.
Bron: de dressing kwam van Dagelijksekost.be)