Voorgerecht
4 personen

Ceasarsalade met bloemen


Ingrediënten


3 zoute ansjovisfilets

75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 dooiers
1 dl yoghurt
1 limoen (of limoensap)
2 deciliters druivenpitolie
1 teentje look
½ pikante rode chilipeper
1 eetlepel mosterd
gemengde rucola sla
snoep komkommer
cherrytomaten
mozzarella
kwarteleitjes
eetbare bloemen.
 
Schil en ontzaad de chilipeper. Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met een beetje water, een eetlepel mosterd chilipeper, het sap van een limoen en een teentje look. Mix dat alles fijn. Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise). Voeg daarna de yoghurt en parmezaan toe. Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper. (De ansjovis zorgt al voor een zoute smaak.) Meng de sla met de dressing en garneer met de komkommerstukjes, mozzarella, cherrytomaten en de gekookte kwarteleitjes.
Strooi de bloemen eroverheen voor de finishing touch. Lekker met grof brood erbij.
 
Hierbij dronken we een Chablis 1er Cru 2014.

Bron: de dressing kwam van Dagelijksekost.be)