Voorgerecht
4 personen

 

Carpaccio met raapstelen, saffraanaioli en notenpesto met door Laura gebakken speltbrood


Saffraan aioli

Ingrediënten
1 supervers ei op kamertemperatuur

1 tl. mosterd |

sap van een 1/4 citroen

3 tenen knoflook

2 tl. saffraanpoeder

150 ml koolzaadolie

peper & zout

 

Pel de knoflook, doe alle ingrediënten in de beker en zet de staafmixer erop. Je ziet nu vanzelf de structuur veranderen en een dikke saus verschijnen.

 

Notenpesto

Ingredienten

200 g amandelen

olie om te frituren

1 bosje peterselie

4 el venkelzaad

3 el komijnzaad

evt. 2 el karwijzaad

2 el pimenton of paprikapoeder

zout

pul biber of chilivlokken

 

Frituur de amandelen goudbruin in een laag olie. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd de peterselie grof. Rooster de specerijen behalve de pimenton 1 min. in een hete droge koekenpan.  Mix in een keukenmachine de amandelen met de peterselie, ¾ van het specerijenmengsel, de pimenton tot een fijne pasta, roer los met wat olijfolie en breng op smaak met zout. Schep de picada rijkelijk over de groente, bestrooi met pul biber en de rest van de specerijen

 

Was de raapstelen goed en leg het op de 4 borden. Leg er de rundercarpaccio (100 gram p.p) bovenop. Garneer met de notenpesto (heerlijk maar dit was voor een heel weeshuis ipv 4 man) en de ailoli.