Voorgerecht
4 personen
Carpaccio met raapstelen, saffraanaioli en notenpesto met door Laura gebakken speltbrood
Saffraan aioli
Ingrediënten
1 supervers ei op kamertemperatuur
1 tl. mosterd |
sap van een 1/4 citroen
3 tenen knoflook
2 tl. saffraanpoeder
150 ml koolzaadolie
peper & zout
Pel de knoflook, doe alle ingrediënten in de beker en
zet de staafmixer erop. Je ziet nu vanzelf de structuur veranderen en een dikke
saus verschijnen.
Notenpesto
Ingredienten
200 g amandelen
olie om te frituren
1 bosje peterselie
4 el venkelzaad
3 el komijnzaad
evt. 2 el karwijzaad
2 el pimenton of paprikapoeder
zout
pul biber of chilivlokken
Frituur de amandelen goudbruin in een laag olie. Laat
uitlekken en afkoelen. Snijd de peterselie grof. Rooster de specerijen behalve
de pimenton 1 min. in een hete droge koekenpan.
Mix in een keukenmachine de amandelen met de peterselie, ¾ van het
specerijenmengsel, de pimenton tot een fijne pasta, roer los met wat olijfolie
en breng op smaak met zout. Schep de picada rijkelijk over de groente, bestrooi
met pul biber en de rest van de specerijen
Was de raapstelen goed en leg het op de 4 borden. Leg er
de rundercarpaccio (100 gram p.p) bovenop. Garneer met de notenpesto (heerlijk
maar dit was voor een heel weeshuis ipv 4 man) en de ailoli.