Voorgerecht
4 personen
Bloemkoolsaffraancreme met coquilles
Ingrediënten
2 plakken prosciutto
1 kleine bloemkool
5 saffraandraadjes
zout
1 l melk
50 g geschaafde amandelen
olijfolie
100 g zeekraal
50 g roomboter
12 coquilles
versgemalen peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken
prosciutto op een bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze in circa 10
minuten krokant.
Snijd
de bloemkool in roosjes. Doe de bloemkool met de saffraandraadjes en een snuf
zout in een pan. Voeg zoveel melk toe, totdat de bloemkoolroosjes bijna helemaal
onderstaan. Kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar. Giet de helft van de
saffraanmelk in een kom. Pureer de bloemkool en achtergebleven saffraanmelk met
een staafmixer tot een gladde crème en voeg eventueel nog wat van de opgevangen
melk toe als het te dik is. Breng op smaak.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan
goudbruin. Haal de amandelen uit de pan. Verhit een scheutje olijfolie in de
koekenpan en bak de zeekraal op hoog vuur circa 5 minuten flink aan.
Haal de zeekraal uit de pan en verhit boter in de
koekenpan. Bestrooi de coquilles met wat zout en peper en bak ze op hoog vuur om
en om in circa 4 minuten goudbruin.
Serveren
Maak op elk bord een streep van
bloemkoolcrème. Verdeel de zeekraal hierover en bestrooi met de amandelen. Leg
de coquilles erbovenop. Breek de prosciutto in schotsen en steek die tussen de
coquilles.
Recept: Hugo Kennis (24kitchen)
Commentaar
Joost: Bijzonder lekker. Koop wel echte saffraan (b.v. bij AH) en geen
namaak zoals ik abusievelijk deed.