Bron: Allerhande

Voorgerecht
4 personen

Avocado-cocktail met rivierkreeftjes


Ingrediënten

2 tomaten
1/2 theelepel fijn tafelzout
4 theelepels sherry-azijn
2 theelepel extra vierge olijfolie
150 gram gekookte, gepelde rivierkreeftjes
2 rijpe avocado’s
2 theelepels verse gehakte koriander
 
Bereiden
Halveer de tomaten, ontdoe ze van de pitjes en hak wat er over is fijn.
Doe de stukjes tomaat het zout, de sherry-azijn en olijfolie in een kom.
Klop dit alles tot een dressing.
Roer vlak voordat je wilt gaan eten de rivierkreeftjes door de dressing.
Halveer de avocado’s, ontdoe ze van de pit en schep het mengsel van rivierkreeftjes en tomaten in het gat waar de pit zat.
Strooi er de koriander over en serveer de avocado's onmiddelijk.
 
Bron: Nigella Express van Nigella Lawson