Voorgerecht
4 personen
Ingredienten
4 aubergines
200 g spinazie
250 g ricotta
2 vellen lasagne
120 g emmentaler, geraspt
50 Parmezaanse kaas, geraspt
200 ml tomatensaus (passata)
Zout, peper gedroogde basilicum,
knoflookpoeder
olijfolie
Verwarm de oven voor op
200oC.
Bekleed een
bakplaat met bakpapier en bestrijk deze met olijfolie
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ca. 5
mm dik
Leg de plakken
aubergine dakpansgewijs op het bakpapier. Gebruik zo nodig twee bakplaten.
Bestrooi de plakken aubergine met peper, zout en
basilicum.
Schuif
de plakken 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de spinazie in niet te grote stukken.
Meng de spinazie in een schaal met de ricotta, peper,
zout en een scheut olijfolie.
Roer een scheut olijfolie door de tomatensaus. Roer er
ook peper, zout, basilicum en knoflookpoeder door.
Bestrijk een ovenschaal met olie. Bekleed daarna de
wanden en de bodem met plakken aubergine. Laat de plakken aan de zijkanten van
de schaal ruim uitsteken.
Leg een plak lasagne op de (beklede) bodem.
Hierop komt een laagje van de ricotta, daarop een
laagje tomatensaus.
Strooi hierop geraspte emmentaler en parmesaanse kaas.
Vervolgens weer een laag aubergine. Giet hier wat
olijfolie over en leg er de tweede plak lasagne op.
Hierop komt weer ricotta, tomatensaus, kaas en wat
olijfolie.
Leg de
overgebleven aubergine hierop (in het midden) en vouw de uitstekende plakken
aubergine naar binnen.
Hierop komt de resterende tomatensaus en kaas.
Zet de schaal in de oven gedurende 30 minuten op 180
oC.
Commentaar van Joost:
Dit is lekker, vegetarich en niet zo machtig als het
misschien lijkt!
Recept:
https://www.youtube.com/watch?v=RH2-vhzHFl4