Voorgerecht
4 personen
Amandelbladerdeegtorentje met kwartelei
Ingrediënten
250 gram bladerdeeg
25 gram amandelschaafsel
12 kwarteleitjes
1 geklutst (kippen) ei
Geraspte parmezaan
Sla
Oven op 180 graden voorverwarmen. Maak 4 rondjes van circa 8 cm doorsnee uit het bladerdeeg en bestrijk het met geklust ei en strooi er een beetje amandelschaafsel op. Leg het op een vel bakpapier op een bakplaat. Leg er nog een vel overheen en leg er een tweede zware bakplaat op zodat de rondjes niet omhoog komen in de oven. Bak 12 minuten. Verwijder de bovenste bakplaat en bak nog eens 8 minuten.
Bak 8 parmezanschijfjes. Schep een flinke lepel parmezaan in een koekepan. Bak tot het ‘bobbelig’ wordt (circa 2 minuten) en laat afkoelen. Bak de 12 kwarteleitjes (gewoon in de koekepan bleek het beste te gaan, eerst met een scherp mes de eierschil insnijden)
Bouw de torentjes: Begin met het bladerdeegrondje, beetje sla, ei, parmezaanwafel, sla, ei parmezaanwafel, sla en ei. Schaaf er een beetje losse parmezaan over.
Bron: Cucina Italiana