Voorgerecht
4 personen

Afghaanse yoghurt met Mediterrane Groente


Ingredienten

Voor de Mediterrane groente

2 aubergines
1 courgette
3 tenen knoflook
2 rode puntpaprika’s
1 takje salie
zonnebloemolie


Voor de Afghaanse yoghurt
1 ingelegde citroen
6 teentjes knoflook
1 bosje verse munt
1 groene peper
500 ml dikke yoghurt
1 tl roze peper


Mediterrane groente
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines en de courgette in plakken van circa 1 centimeter dik. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de salie fijn. Meng de groente met de knoflook, salie en een flinke scheut zonnebloemolie. Leg de groente op een met bakpapier beklede ovenplateau, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak circa 15 minuten in de oven.

Afghaanse yoghurt
Halveer de ingelegde citroen, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil fijn. Pel en hak de knoflook. Snijd de munt en groene peper fijn. Meng de citroenschil, knoflook, munt en peper met de dikke yoghurt. Breng op smaak met de roze peper. Mediterrane groente
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines en de courgette in plakken van circa 1 centimeter dik. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de salie fijn. Meng de groente met de knoflook, salie en een flinke scheut zonnebloemolie. Leg de groente op een met bakpapier beklede ovenplateau, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak circa 15 minuten in de oven.

Recept: Mounir Toub (24kitchen)