Mediterrane groente
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines en
de courgette in plakken van circa 1 centimeter dik. Halveer de paprika’s,
verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snijd de
knoflook fijn. Pluk en snijd de salie fijn. Meng de groente met de knoflook,
salie en een flinke scheut zonnebloemolie. Leg de groente op een met bakpapier
beklede ovenplateau, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak
circa 15 minuten in de oven.
Afghaanse yoghurt
Halveer de ingelegde
citroen, verwijder het vruchtvlees en
snijd de schil fijn. Pel en hak de knoflook. Snijd de munt en groene peper fijn.
Meng de citroenschil, knoflook, munt en peper met de dikke yoghurt. Breng op
smaak met de roze peper. Mediterrane groente
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines en
de courgette in plakken van circa 1 centimeter dik. Halveer de paprika’s,
verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snijd de
knoflook fijn. Pluk en snijd de salie fijn. Meng de groente met de knoflook,
salie en een flinke scheut zonnebloemolie. Leg de groente op een met bakpapier
beklede ovenplateau, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak
circa 15 minuten in de oven.