Soep
4 personen
Miso soep
Ingredienten
2 tl dashi korrels
3 el miso pasta
zijdetofoe
2 lenteuitjes, schuin gesneden in
stukjes van ca. 1 cm
wakame (facultatief)
Doe de dashi in een pan samen
met 1 liter water en breng aan de kook. Temper het vuur en roer de miso pasta er
door met een garde. Snijd de tofoe in stukjes en voeg toe aan de soep. Scheid de
laagjes van de lenteuitjes zodat je brede ringetjes krijgt en voeg die toe. Als
je gedroogde wakame gebruikt moet je die eerst even weken in heet water. Voeg
hem dan toe aan de soep.
Recept: eigen recept
Commentaar van Joost:
Alle ingrediënten koop je bij de toko. N.B.:
zijdetofoe is niet hetzelfde als ‘gewone’ tofoe! Dashi is een soort
bouillonpoeder gemaakt met tonijn (de soep is daarom niet vegetarisch)n. Miso
pasta kun je in verschillende smaken en kleuren kopen. Ik gebruikte rode miso.
Je kunt meer of minder miso en dashi
gebruiken, afhankelijk van je eigen smaak.
De soep is erg lekker
en hij staat binnen een paar minuten op tafel.