Soep
4 personen

Miso soep


Ingredienten

2 tl dashi korrels
3 el miso pasta
zijdetofoe
2 lenteuitjes, schuin gesneden in stukjes van ca. 1 cm
wakame (facultatief)

Doe de dashi in een pan samen met 1 liter water en breng aan de kook. Temper het vuur en roer de miso pasta er door met een garde. Snijd de tofoe in stukjes en voeg toe aan de soep. Scheid de laagjes van de lenteuitjes zodat je brede ringetjes krijgt en voeg die toe. Als je gedroogde wakame gebruikt moet je die eerst even weken in heet water. Voeg hem dan toe aan de soep.

Recept: eigen recept


Commentaar van Joost:
Alle ingrediënten koop je bij de toko. N.B.: zijdetofoe is niet hetzelfde als ‘gewone’ tofoe! Dashi is een soort bouillonpoeder gemaakt met tonijn (de soep is daarom niet vegetarisch)n. Miso pasta kun je in verschillende smaken en kleuren kopen. Ik gebruikte rode miso.
Je kunt meer of minder miso en dashi gebruiken, afhankelijk van je eigen smaak.
De soep is erg lekker en hij staat binnen een paar minuten op tafel.