Soep
4 personen
Wilde paddestoelen cappucino
Ingrediënten:
15 gram gedroogde wilde paddenstoelen
(gele boleten,gewone boleten,oesterzwammen, en shiitake)
100 gram kleine champignons
75 gram boter
2 tenen knoflook
50 gram ui
500 milliliter groentebouillon
100 milliliter volle melk
30 gram bloem
75 milliliter kookroom
wat fijngehakte dragon
zout en peper
stokbrood
De
bereiding:
Week de gedroogde paddenstoelen in wat heet water.
Halveer de champignons als ze iets te groot zijn, de ui en de knoflook fijn. Als
de andere paddenstoelen zacht zijn hak je deze ook fijn. Smelt een beetje boter
in een pan en voeg alle fijngehakte ingrediënten toe. Laat het geheel zachts
sauteren tot alles zacht is geworden. Voeg de bloem toe en roer het goed door
elkaar. Laat dit 10 minuten zachtjes meebakken. Voeg nu de bouillon toe en
breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 30 minuten
zachtjes pruttelen.
Haal
met een schuimspaan de paddenstoelenmix uit de soep. Snijd de rest van de boter
in blokjes en voeg die samen met de room en dragon toe aan de soep. Gebruik een
handmixer om de soep goed te mengen. Doe de paddenstoelenmix terug in de
soep.
Voor het serveren
de melk opkloppen tot schuimig (of gebruik een melkopschuimer). Schep de
soep in cappuccino kopjes en lepel er wat van de schuimige melk op. Serveer met
een paar schijfjes gestoast knapperig stokbrood dat met goede olijfolie is
bestreken.
Omschrijving : Dit is een recept van de Ierse chef
Sean Buckley:
http://www.deiersekeuken.nl/