Soep
4 personen

Wilde paddestoelen cappucino


Ingrediënten:
15 gram gedroogde wilde paddenstoelen (gele boleten,gewone boleten,oesterzwammen, en shiitake)
100 gram kleine champignons
75 gram boter
2 tenen knoflook
50 gram ui
500 milliliter groentebouillon
100 milliliter volle melk
30 gram bloem
75 milliliter kookroom
wat fijngehakte dragon
zout en peper
stokbrood
 
De bereiding:
Week de gedroogde paddenstoelen in wat heet water. Halveer de champignons als ze iets te groot zijn, de ui en de knoflook fijn. Als de andere paddenstoelen zacht zijn hak je deze ook fijn. Smelt een beetje boter in een pan en voeg alle fijngehakte ingrediënten toe. Laat het geheel zachts sauteren tot alles zacht is geworden. Voeg de bloem toe en roer het goed door elkaar. Laat dit 10 minuten  zachtjes meebakken. Voeg nu de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
Haal met een schuimspaan de paddenstoelenmix uit de soep. Snijd de rest van de boter in blokjes en voeg die samen met de room en dragon toe aan de soep. Gebruik een  handmixer om de soep goed te mengen. Doe de  paddenstoelenmix terug in de soep.
Voor het serveren de melk opkloppen tot  schuimig (of gebruik een melkopschuimer). Schep de soep in cappuccino kopjes en lepel er wat van de schuimige melk op. Serveer met een paar schijfjes gestoast knapperig stokbrood dat met goede olijfolie is bestreken.
 
Omschrijving : Dit is een recept van de Ierse chef Sean Buckley: http://www.deiersekeuken.nl/