Soep
4 personen
Vissoep met rivierkreeftjes
Ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie
2 cm verse gemberwortel (in plakjes)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
½ gedroogd chilipepertje
(verkruimeld)
500 ml gezeefde tomaten (pak)
500 ml visbouillon (van tablet)
4 eetlepels droge sherry
200 g zeewolffilet (in grove stukken)
8 stoneleeks (in stukken) of 4
bosuitjes
50 g tuinerwten (diepvries)
100 g rivierkreeftjes
15 g verse basilicum
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor
dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen
hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook
en chilipeper op matig vuur 1 min. bakken. Gezeefde tomaten, visbouillon en
sherry toevoegen en op matig vuur 5 min. zachtjes laten koken. Soep boven kom
zeven en opnieuw in pan verwarmen. Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen
en zachtjes 5 min. koken. Rivierkreeftjes erdoor mengen. Soep op smaak brengen
met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Basilicum in grove stukken
scheuren en over soep strooien.
Bron: www.ah.nl/recepten