Soep
4 personen

Vissoep met rivierkreeftjes


Ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie
2 cm verse gemberwortel (in plakjes)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
½ gedroogd chilipepertje (verkruimeld)
500 ml gezeefde tomaten (pak)
500 ml visbouillon (van tablet)
4 eetlepels droge sherry
200 g zeewolffilet (in grove stukken)
8 stoneleeks (in stukken) of 4 bosuitjes
50 g tuinerwten (diepvries)
100 g rivierkreeftjes
15 g verse basilicum

 

Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook en chilipeper op matig vuur 1 min. bakken. Gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toevoegen en op matig vuur 5 min. zachtjes laten koken. Soep boven kom zeven en opnieuw in pan verwarmen. Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen en zachtjes 5 min. koken. Rivierkreeftjes erdoor mengen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Basilicum in grove stukken scheuren en over soep strooien.

Bron: www.ah.nl/recepten