Soep
4 personen
Vissoep met gemengde paddenstoelen
Voor deze soep heb ik het nat gebruikt van de
mosselen die we de dag ervoor gegeten hadden. Zonde om weg te gooien. Meestal
wordt daar dan bouillabaise van gemaakt. Ik heb er zelf wat van gebrouwen.
Ingrediënten
Nat
van mosselen
De 'nette' groenten uit de mosselpan
Bosui
Boter
Eetlepel bloem
Een bak gemengde paddestoelen (shi take,
oesterzwam en kastagnechampignons
Ui
Bereiding
Snij en trek de paddestoelen in kleinere stukjes. Snij
de ui in dunne halve ringen. Bak de uien en de paddestoelen in boter tot het
geheel zacht is. Voeg de bloem toe en bak onder voordurend roeren een paar
minuten mee (om de soep te binden)
Zeef het mosselnat en pak de mooie groenten eruit voor
de kleur, ik heb de paprika gepakt, wortel had ook gekund. Of beide. Giet het
mosselnat beetje voor beetje bij het ui/paddestoelenmengsel en breng even aan de
kook. Niet door laten koken. Voeg de groente toe.
Servereer op een mooi diep bord met een beetje
fijngesneden bosuit.