Soep

4 personen

Vissoep met gemengde paddenstoelen


Voor deze soep heb ik het nat gebruikt van de mosselen die we de dag ervoor gegeten hadden. Zonde om weg te gooien. Meestal wordt daar dan bouillabaise van gemaakt. Ik heb er zelf wat van gebrouwen.
 
Ingrediënten
Nat van mosselen
De 'nette' groenten uit de mosselpan
Bosui
Boter
Eetlepel bloem

Een bak gemengde paddestoelen (shi take, oesterzwam en kastagnechampignons
Ui

Bereiding
Snij en trek de paddestoelen in kleinere stukjes. Snij de ui in dunne halve ringen. Bak de uien en de paddestoelen in boter tot het geheel zacht is. Voeg de bloem toe en bak onder voordurend roeren een paar minuten mee (om de soep te binden)
Zeef het mosselnat en pak de mooie groenten eruit voor de kleur, ik heb de paprika gepakt, wortel had ook gekund. Of beide. Giet het mosselnat beetje voor beetje bij het ui/paddestoelenmengsel en breng even aan de kook. Niet door laten koken. Voeg de groente toe.
Servereer op een mooi diep bord met een beetje fijngesneden bosuit.