Soep
4 personen

Turkse rode linzensoep


Ingrediënten

1 ui

1 teentje knoflook

4 tomaten

1 gedroogd chilipepertje (chillie)

175 g gedroogde rode linzen

4 takjes peterselie

4 takjes verse munt

1 eetlepel olijfolie

2 theelepels paprikapoeder mild

2 vleesbouillontabletten

zout

 

Voorbereiden

Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden. Pepertje verkruimelen. Linzen wassen en laten uitlekken.

 

Bereiden

In ruime (soep)pan olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. Stukjes tomaat, pepertje en paprikapoeder toevoegen en geheel nog ca. 1 minuut bakken. 1 liter water en bouillontabletten toevoegen en linzen erdoor mengen. Geheel aan de kook brengen en bouillontabletten laten oplossen. Zodra soep kookt, vuur lager draaien en ca. 55 minuten zachtjes laten sudderen tot linzen zacht zijn. Peterselie en munt fijn hakken. Soep op smaak brengen met zout. Bestrooien met peterselie en munt. Serveren met brood.

 

Naar: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R178212/turkse-linzensoep