Soep
4 personen
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
4 tomaten
1 gedroogd
chilipepertje (chillie)
175 g gedroogde
rode linzen
4 takjes
peterselie
4 takjes verse
munt
1 eetlepel
olijfolie
2 theelepels
paprikapoeder mild
2
vleesbouillontabletten
zout
Voorbereiden
Ui en knoflook pellen en
snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water,
afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in
stukjes snijden. Pepertje verkruimelen. Linzen wassen en laten uitlekken.
Bereiden
In ruime (soep)pan olie
verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. Stukjes tomaat, pepertje en
paprikapoeder toevoegen en geheel nog ca. 1 minuut bakken. 1 liter water en
bouillontabletten toevoegen en linzen erdoor mengen. Geheel aan de kook brengen
en bouillontabletten laten oplossen. Zodra soep kookt, vuur lager draaien en ca.
55 minuten zachtjes laten sudderen tot linzen zacht zijn. Peterselie en munt
fijn hakken. Soep op smaak brengen met zout. Bestrooien met peterselie en munt.
Serveren met brood.
Naar:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R178212/turkse-linzensoep