Soep
6 personen

Tomaten- en paprikasoep met basilicummoes en olijfolie


15 rijpe pruimtomaten

3 grote rode paprika’s

7 eetlepels olijfolie

1 rode peper fijn gehakt

2 tenen knoflook

2 eetlepels rode wijnazijn

6 dl groenten bouillon

2 flinke handen basilicumblaadjes

 

Bereiden

Kerf de tomaten kruislings in en blancheer ze een halve minuut in kokend water. Spoel ze koud af, nu kun je makkelijk de schil verwijderen. Ontpit de tomaten.

Gril de paprika’s in het vuur tot ze zwart zien, spoel ze koud af en verwijder ook daar de schil en pitjes. Laat ze afkoelen en hak alles in kleine stukjes.

Bak de paprika samen met de rode peper ongeveer 5 minuten in een pan met een beetje olijfolie. Liefst in een soeppan met dikke bodem. Voeg een beetje zout toe en de knoflook en bak nog 2 minuten.  Voeg de in blokjes gesneden  tomaten toe met wat zout en de rode wijnazijn. Laat 10 minuten zachtjes bakken. Giet de bouillon erbij en laat nog 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Wrijf de basilicum in een vijzel tot moes, meng met de olijfolie en een drupje wijnazijn. Schep royaal over de in voorverwarmde borden geserveerd soep. Lekker met landbrood.

 

Bron:Jamie Oliver the Naked Chef p. 22