Soep
4 personen
Tom Yam Kung
Ingrediënten:
300g reuzengarnalen
Gevogeltefond
Bakje koriander
Verse gember, ca 2 cm
limoen
2 stengels citroengras
Schaaltje paddenstoelenmix
Groene aspergetips
Rode peper
2 el vissaus
Blikje bamboescheuten
Soja saus
Trek de blaadjes van de koriandersteeltjes en doe de
steeltjes in de fond. Snijd de helft van de gember in grove stukken en voeg dat
toe met een ½ limoen. Laat alles 15 min. trekken. Snijd de citroengras in en
laat 20 min koken. Zeef de soep en voeg de paddenstoelen aan de bouillon. Snijd
de gember en de rode peper zeer klein en voeg toe aan de bouillon. Breng op
smaak met vissaus en soja en doe de asperges en de bamboescheuten erbij. Verdeel
de garnalen over de schaaltjes en giet de bouillon erop. Garneer met koriander
blaadjes.
Hier dronken we een
met een Pinot Grigio Vintage Nederburg 2012 bij
Bron:
Allerhande 2, 2012