Soep
4 personen

Tom Yam Kung


Ingrediënten:

300g reuzengarnalen

Gevogeltefond

Bakje koriander

Verse gember, ca 2 cm

limoen

2 stengels citroengras

Schaaltje paddenstoelenmix

Groene aspergetips

Rode peper

2 el vissaus

Blikje bamboescheuten

Soja saus

 

Trek de blaadjes van de koriandersteeltjes en doe de steeltjes in de fond. Snijd de helft van de gember in grove stukken en voeg dat toe met een ½ limoen. Laat alles 15 min. trekken. Snijd de citroengras in en laat 20 min koken. Zeef de soep en voeg de paddenstoelen aan de bouillon. Snijd de gember en de rode peper zeer klein en voeg toe aan de bouillon. Breng op smaak met vissaus en soja en doe de asperges en de bamboescheuten erbij. Verdeel de garnalen over de schaaltjes en giet de bouillon erop. Garneer met koriander blaadjes.

 

Hier dronken we een  met een Pinot Grigio Vintage Nederburg 2012 bij

 

Bron:  Allerhande 2, 2012