Soep
4 personen

Thaise soep met mihoen


Ingrediënten
35 gr mihoen
1 el koriander
4 Chinese koolbladeren
3 tenen knoflook
1/2 tl peperkorrels  
1/4 tl zout
300 gr zalm
2 potten visfond
1,5 el vissaus
Donker brood
 
WERKWIJZE
Week de mihoen 4 minuten in heet water, laat dit uitlekken en knip de mihoen een paar keer door. Hak stelen en bladeren van de koriander fijn. Haal de harde kern uit de koolbladeren en snij ze in reepjes. Wrijf de knoflook, peperkorrels en zout in een vijzel fijn.
Breng de zalm op smaak met de helft van het mengsel van knoflook, peper en zout. Breng visfond met 250 ml water aan de kook en voeg de rest van het knoflookmengsel toe. Schep vissaus er doorheen en laat dit nog 1 minuut koken. Leg de koriander, de kool, de zalm en de mie in de soepkommen. Schep nu de kokend hete bouillon hierover en serveer meteen met wat brood.
 
Bron: de Thaise inspiratie van dit recept kwam van De Kookkeuken van Capelle, www.kookkeuken.nl. Het is eigenlijk met gehakt/vleesbouillon maar ik maakte het met zalm/visbouillon