Soep
4 personen

Surinaams Javaanse Saotosoep


Ingrediënten
4 kippenbouten
3 grote maggi (kippen)bouillonblokken en 4 kleintjes
3 stengels verse sereh
6 a 7 gedroogde salam blaadjes
3 verse laos stronken van 8 a 9 cm
1 eetl piment korrels
Bladselderij
5 tenen knoflook
Witte en zwarte peper
Taugé
Mihoen
Peterselie
Gekookte eieren
Frietjes chips of surinaamse saoto mix
 

Bereiding
Kip koken tot er geen schuim meer is.
Doe dan de maggiblokjes, bouillon, sereh, salam, laos, piment, selderij, zwarte en witte peper erbij en laat het ¾ uur koken. Kip eruit halen en laten uitlekken. De kip van de botten afpluizen. Zeef de soep.
Snijdt de knoflook in schijfjes, en bak ze goudbruin in sla- of zonnebloemolie. Niet te donker laten worden, dan wordt het bitter. Haal het uit de pan.
Bak in dezelfde olie de kip knapperig op. Doe de kip en de knoflook in de saoto en laat het nog even doorkoken.
 

Dien de soep op door (naar keuze) een beetje taugé, wat kip, een paar schijfjes gebakken knoflook, een schepje Surinaamse Saotomix (met gebakken uitjes, chips en nog veel meer), een gekookt half ei, ietwas gare mihoen, een beetje ketjap en wat sambal onder in een soepkom te doen en daar de soep bovenop te scheppen. Serveer meteen.

 

Als je een beetje ruim bent met deze ingredienten is dit een flinke maaltijdsoep

 

Bron: http://www.kookjij.nl/recept-surinaams-javaanse-saoto-soep