4 personen
Ingrediënten:
2 bloemige aardappels, geschild
31/2 dl melk
400 g stilton (Engelse blauwe kaas), verkruimeld
5 dl slagroom
beetje olijfolie
6 plakjes rauwe ham, in de lengte gehalveerd
zout en peper
borrelglaasje sherry
Geroosterde plakken Turks brood
Peper en zout
Bak de rauwe ham uit met een heel klein beetje olijfolie in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Kook de aardappels, laat ze even uitdampen. Verwarm de melk, pureer er de aardappels in met een staafmixer (met een garde). Voeg de Stilton toe en laat deze smelten. Voeg de room toe en breng de soep aan de kook. Breng de soep op smaak met wat peper en eventueel zout.
Snijd het Turks brood in plakken en rooster deze in een broodrooster of onder de grill. Erg lekker bij deze soep.
Trek de bacon in kleine stukjes, leg ze in de borden, schep de soep erop en serveer direct.
Bron: Tip Culinair: Uitnodigend koken, Trish Deseine