Soep
4 personen
Spinaziekokossoep met garnalen
Ingrediënten
450 g diepvriesspinazie, in deelblokjes
2 blikjes (light) kokosmelk à 400 ml
2 groente- of visbouillonblokjes
1 teen knoflook, fijngehakt
150 g biologische of MSC-garnalen
(tabasco)
2 tomaten, zonder vocht in kleine blokjes
1/2 bosje basilicum
De kokosmelk is redelijk machtig. Ik heb dus 1
kokosmelkblik gebruikt + nog zo'n zelfde blik met water.
Doe de
spinazie met de kokosmelk, verkruimelde bouillonblokjes en de gehakte
knoflook in een pan, breng aan de kook en laat 4-5 minuten zachtjes
doorkoken, tot de spinazie zacht is. Pureer de soep egaal groen met een
staafmixer. Verdun zonodig met een scheutje heet water. Roer de garnalen
door de soep. (Breng eventueel verder op smaak met tabasco). Verdeel
over warme borden/ kommetjes, strooi de tomatenblokjes erover, knip de
basilicum erboven fijn en eet de soep direct.
Bron: de
volkskeuken