Soep
4 personen

Spinaziekokossoep met garnalen


Ingrediënten

450 g diepvriesspinazie, in deelblokjes

2 blikjes (light) kokosmelk à 400 ml

2 groente- of visbouillonblokjes

1 teen knoflook, fijngehakt

150 g biologische of MSC-garnalen

(tabasco)

2 tomaten, zonder vocht in kleine blokjes

1/2 bosje basilicum

 

De kokosmelk is redelijk machtig. Ik heb dus 1 kokosmelkblik gebruikt + nog zo'n zelfde blik met water.
Doe de spinazie met de kokosmelk, verkruimelde bouillonblokjes en de gehakte knoflook in een pan, breng aan de kook en laat 4-5 minuten zachtjes doorkoken, tot de spinazie zacht is. Pureer de soep egaal groen met een staafmixer. Verdun zonodig met een scheutje heet water. Roer de garnalen door de soep. (Breng eventueel verder op smaak met tabasco). Verdeel over warme borden/ kommetjes, strooi de tomatenblokjes erover, knip de basilicum erboven fijn en eet de soep direct.


Bron: de volkskeuken